Ett bra CV är också sökbart

Ett bra CV och personligt brev måste vara framgångsrika vid granskning och CV-sökningar. Att inte ha ett bra CV fullt ut gör att det blir bortsorterat.

Rekryteraren går igenom många CV:n, även bra CV, för att leta fram rätt kandidater och utesluter de flesta efter bara några sekunder. Att gå igenom många CV gör att några sekunder initialt läggs på varje CV. Det är under dessa sekunder man behöver fånga rekryterarens intresse! Har man en tydlig layout och rätt nyckelord tittar rekryteraren vidare. Rätt nyckelord i ditt CV gör dessutom att fler företag, rekryteringskonsulter och headhunters får upp ögonen för dig. Har du inte rätt nyckelord i ditt CV är det inte ett bra CV. Du kommer inte att bli hittad i sökningarna efter rätt kandidater.

Riktad CV

För att vara så framgångsrik som möjligt i rekryteringssituationer behöver man veta vad rekryteraren letar efter och ha en riktad CV. Den som har tillgång till en annons eller tjänstebeskrivning kan många gånger ha svaret på många av frågorna kring vad som bör lyftas fram både vad gäller information och nyckelord. Finns ingen tjänst eller information att hitta, får man utgå ifrån branschkunskap och erfarenheter på området. Skulle du inte ha tillräckliga kunskaper om branschen och det specifika området gör det ingenting. Det är detta vi är till för!

Cv Center lägger stor vikt vid att såväl brev som ansökningshandlingar är utformade och komponerade på ett sätt som verkligen ger resultat. Med bakgrund i rekryteringsbranschen har vi god inblick i vad som krävs för att sticka ut på rätt sätt och snabbt vinna rekryterarens intresse. För att nå bra resultat i rekryteringar bör man känna till hur rekryteraren sållar i ansökningarna som kommer in. Då vi har erfarenhet av arbete inom rekrytering och omställning är detta någonting vi kan hjälpa dig som kund med.

Brev och CV utformas för att du skall klara dig ända fram till intervju!